Articole

Cum să aleg modulul potrivit pentru copilul meu

Fiecare modul este construit ținându-se cont de particularitățile individuale și de vârstă ale copilului tău.

Așadar, în cazul în care cel mic are vârsta de 6 ani puteți opta doar pentru modulul ”Tehnologia pentru cei mici”. La acest curs copiii vor face cunoștință cu tehnologii de ultimă generație, vor învăța despre cei doi piloni ai roboticii – partea fizică, pe care o putem vedea sau atinge și programarea, care controlează cum funcționează aceasta și totodată își vor forma deprinderi de bază în programare.

Dacă cel mic are 7 ani puteți alege între modulul menționt anterior și cel de ”Inițiere în robotică”. La acest curs copiii vor construi diverse mecanisme din piese Lego Boost și vor învăța o programare de bază menită să controleze construcția realizată.

Complexitatea modulelor este diferită și din acest motiv propunem parcurgerea lor în mod treptat. Fiecare modul include 16 ateliere și se desfășoară pe parcursul unui semestru.

După ce și-a format deprinderile de a construi și a dobândit suficiente cunoștințe de mecanică, copilul tău este pregătit să urmeze modulul ”Creare jocuri video”, curs în care accentul este pus pe partea de programare. La finalul acestui modul copilul își va crea propriul joc cu Mario și Luigi. Limbajul de programare în acest modul este special creat pentru copii de această vârstă, este de tip vizual și utilizează blocuri colorate.

Deoarece copilul construiește acum cu ușurință și este capabil să programeze ceea ce a construit, îi propunem să continue cursurile Roboschool prin parcurgerea modulului ”Robotică competițională”. Acest curs îmbină ceea ce s-a învățat până în prezent, dar presupune o complexitate crescută. Copiii folosesc în construcțiile lor piese de Lego Mindstorms și realizează diverse misiuni prin uitlizarea senzorilor de proximitate, de mișcare, de culoare, etc. Vor avea loc competiții între echipe, iar mai târziu vor participa la concursuri interjudețene.

De acum copilul tău este pregătit să parcurgă module avansate de programare. Așadar, în continuare propunem cursul ”Programare Python cu Minecraft”. Limbajul de programare Python este un limbaj de tip text si este complex, însă parcurgerea lui alături de lumea Minecraft îl face atractiv și accesibil pentru copiii de această vârstă.

Odată ajuns în acest modul, copilul tău va fi atras de programare și va dori să parcurgă și alte module, așadar propunem în continuare modulul ”Electronică și programare”.

Daca în modulul anterior copiii pot vizualiza ceea ce au programat urmărind lumea Minecraft, acum vor observa cele programate manipulând kit-urile de electronică Arduino.

Și pentru că programarea presupune mult mai mult, iar copilul tău este dispus să continue explorarea, propunem parcurgerea modulului ”Creare aplicații mobile”. Ceea ce copilul programează este transpus în jocuri și aplicații pe telefonul mobil.

HTML și CSS sunt alte limbaje de programare cu ajutorul cărora copilul își poate crea propria pagină web. Propunem în acest sens modulul ”Creare pagini web”.
Atunci când copilul tău își dorește o pauză de la programare, dar vrea în continuare să parcurgă cursurile Roboschool, poate opta pentru modulul ”Editare video”. Aici, copiii vor crea diverse filmulețe, utilizând efecte și compunând secvențe, astfel încât să poate transmite mesajul dorit.

De asemenea, poate decide să participe la modulul ”Proiectare și printare 3D”. Acest curs pune bazele pentru viitoarele cursuri de Animație 3D și dezvoltarea de jocuri 3D.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani pot participa la oricare dintre modulele Roboschool, fără a fi nevoiți să respecte ordinea propusă de noi. Alegerea pe care o va face fiecare copil este în funcție de aptitudini și de preferințe. Recomandăm totuși pentru intervalul 10-14 ani module mai avansate, pentru ca grupele să fie cât mai omogene în ceea ce privește vârsta copiilor.

În cazul în care copilul a participat la un modul de începători și încă nu are vârsta specificată în descrierea cursurilor, va putea alege modulul imediat următor ca și complexitate.

Deoarece copiii ne inspiră și pentru că ei ne dau întotdeauna idei pentru noi cursuri, ne dorim ca în viitor să planificăm și să implementăm alte module prin parcurgea cărora copiii de 14-18 ani să își urmeze drumul lor spre o carieră în programare.

Pentru a vedea descrierea fiecărui modul vă rugăm să accesați ilustrația respectivului curs.

Dacă doriți să obțineți mai multe informații sau considerați că e necesar să vă consultați cu noi înainte de a face înscrierea la unul dintre module, ne puteți contacta la link-ul paginii de contact.